Sayfa Yükleniyor...
Hadâyiku’ş-şakâyık’ta ve Tâcü’t-tevârih’te sözkonusu zâtın biyografisi aşağıdaki gibidir: İslamî ilimleri ve aklî ilimleri Molla Fenârî hazretlerinin huzurunda tamamlayıp, emsallerini geçmiş ve eşsiz bir konumda iken tasavvuf yoluna yönelip şerîat, tarîkat ve hakîkati kendinde topladı ve kalp temizliği mertebelerinde en yüksek dereceye ulaştı. Şeyh Sadreddin Konevî hazretlerinin Miftâhü’l-Gayb isimli kitabına kısa bir şerh yazmıştır. Ve bu zâtın Nusûs adlı kitabına da şerhi vardır. Bazı seçkin kitapların haşiyelerinde yer yer görülmekte olan bilgileri üstün faziletine delildir. Vefâtı sekiz yüz seksen beş [m.1480] târihindedir. Mütercim Mevlânâ Mecdî bu zâtın tercemesi ekinde önde gelen şairlerden biri onun vefatına bu tarihi demiştir: Şeyh bu dünyadan göçtü, Firdevs Cenneti yurdu oldu. Tarihini isteyene de ki: Dâima Allah’ın rahmeti onun üzerine olsun. Edirne'de vefât etmekle Zindanaltı'nda Tatar Han Kabristanı'nda El-Makâm isimli kabir yanında defn olunmuştur. Ayrıca Evrâd-ı Zeyniye’yi şerh edip zahir ve bâtını onda bir araya getirdi. Bazı insanlardan nakledilmiştir ki Mevlânâ Kutbuddinzâde Muhyiddin Efendi İznik’te olan Orhan Medresesi’ni ve İznik kadılığını ve fetvâyı bir araya getirdi. O memleketde pek çok tahvilleri, borç senetleri ve fetva suretleri mevcuttur. ...........
Kendisinin babaları âlim-i rabbânî ve fazıl-ı semedani Şeyh Kutbuddîn İznikî 8 Zilkâde 821’de vefât edip İznik’te defn olunmuştur.
Görüş ve önerileriniz bizim için değerlidir! Amacımız size her zaman daha iyi hizmet verebilmektir.
Bizimle paylaşmak istediğiniz görüş, öneri ya da şikayetiniz varsa ilgili "İletişim Formu"nu doldurarak bize iletebilirsiniz. Bildiriminizi en kısa sürede değerlendirip size geri döneceğiz.
Bizi sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilir ve e-posta yolu ile iletişime geçebilirsiniz.